Turizam: Stara planina bilježi rekordnu posjećenost

Hotel Falkensteiner na Staroj planini, Knjaževac, Srbija, koji se porodičnim konceptom posljednjih nekoliko godina pozicionirao u regionu, ove sezone bilježi rekordan broj gostiju, 50 odsto više nego prošle godine.
Stara-planina_Serbia_Srbija_mountain_travel_toursim_putovanja_turizam_vijesti_No_Limit_InfoPosebno je značajno što više od 30 odsto gostiju čine stranci, prije svega iz Bugarske, Rumunije i Rusije, saopštilo je juče Javno preduzeće za razvoj planinskog turizma „Stara planina“ Knjaževac.

Ove zime je Staru planinu posjetilo više od 35.000 gostiju, pa je već sada je premašena posjeta cijele prethodne zimske sezone, kada je broj posjetioca iznosio 29.000.

U hotelu u svakom trenutku boravi više od stotinu djece kojima su na raspolaganju posebni hotelski sadržaji – ol inkluziv (all inclusive) koncept gdje sva djeca od četiri do 10 godina imaju besplatnu grupnu školu skijanja, besplatan ski pas i besplatan najam ski opreme svaki dan u toku perioda boravka.

Istovremeno, najmlađim gostima obezbjeđeni su i škola plivanja, bioskop i razne dnevne aktivnosti u hotelu i izvan njega, a od ove godine postoji i cjelodnevna animacija i za djecu i za odrasle.

Zahvaljujući takvom pristupu, u hotelu očekuju i dobar poslovni rezultat, koji će, ako je suditi po dosadašnjem dijelu sezone, takođe biti rekordan.

„Prethodne godine smo značajno unaprijedili ljetnu ponudu za naše posjetioce, pa je ovaj hotel bio odlično posjećen i u toku ljetnih mjeseci“, rekao je direktor hotela Nikola Marković.

On je istakao da se, iako je zimska sezona još uvijek u toku, već sada razmišlja o proljeću i ljetu i pripremi bogate ponude za ljetne goste.

„Stara Planina je definitivno postala nezaobilazan dio srpske turističke ponude i zimi i ljeti“, rekao je Marković i dodao da se tamo, u kontrolisanim uslovima za boravak mladih porodica, postavljaju novi standardi u definiciji planinskog porodičnog odmora.

Ove zimske sezone za boravak na Staroj planini vlada nezapamćeno interesovanje. Planinarski dom na Babinom zubu, kojim upravlja opština Knjaževac takođe je rasprodat u toku zime, a i u privatnom smještaju svi kapaciteti su popunjeni.

Skijališta rade punim kapacitetom, snijega ima dovoljno, sve staze su u funkciji i odlično su pripremljene, pa je boravak u ovom planinskom centru pravo zadovoljstvo za ljubitelje zimskih sportova.

Na stazama je od 40 do 60 santimetara utabanog snega.

„Zimska sezona je još u toku, pa je zato rano za svođenje računa. U svakom slučaju, ovakvo interesovanje turista je pravi pokazatelj da u ovom turističkom centru postoji potreba za širenjem kapaciteta i izgradnjom novih hotela i skijaških staza“, navedeno je u saopštenju. Tanjug

Izvor: Capital.ba

Leave a Reply