Recept za zdravo mršavljenje: kupus dijeta

Dijeta sa kupusom je jedna od najpopularnijih na ovim prostorima pa postoje i brojna iskustva.
vegetables_fruits_fresh_food_healthy_voce_povrce_zdrava_hrana_svjeze_kupus_dijeta_recepti_zabava_No_Limit_InfoKupus dijeta bazira se na čorbi od kupusa, koju uz jela iz plana ishrane možete da jedete u neograničenim količinama kad god ste gladni.

U čorbi, osim kupusa, ima mnogo niskokaloričnog povrća koje će vas brzo i lako zasititi. Zbog velike količine biljnih vlakana proces mršavljenja biće veoma brz.

Tokom ove dijete alkohol je najstrože zabranjen. Smijete da pijete vodu, nezaslađene čajeve, crnu kafu, voćne sokove bez šećera i nemasno mlijeko. Kad osjetite neodoljivu potrebu da pojedete nešto slatko, slobodno uzmite kašičicu meda.

Ako se budete strogo pridržavali ove dijete, do kraja sedmog dana izgubićete između tri i pet kilograma.

Dijetu možete da držite četiri nedjelje, a onda napravite pauzu od sedam dana. Tokom pauze ne smijete da se prejedate. Poslednji obrok treba da pojedete najkasnije u 18 časova. Ako imate dijabetes ili povišen krvni pritisak, konsultujte se s ljekarom prije nego što započnete kupus dijetu.

Priprema kupus čorbe:
Potrebna vam je srednja glavica kupusa, pet velikih glavica crnog luka, dvije paprike, manji korijen celera s lišćem, dva paradajza ili paradajz pire), kocka pileće supe, so i oko litar vode. Povrće sitno isjeckajte, stavite u lonac, začinite, dodajte vodu, poklopite i kuvajte 45 minuta. Na kraju kuvanja, ako vam se ukus ne sviđa, možete da dodate so ili suvi biljni začin ili malo ljute papričice.

Nedjeljni plan ishrane tokom četiri nedelje kupus dijete

Prvi dan
Neograničene količine kupus čorbe. Sve voće osim banana, nezaslađeni čajevi, sveže cijeđeni sokovi i voda

Drugi dan
Neograničene količine kupus čorbe. Svježe ili kuvano povrće, sve osim boranije, graška i kukuruza; za večeru pojedite veliki pečeni krompir s maslacem; voće je zabranjeno

Treći dan
Neograničene količine kupus čorbe. Sve voće i povrće, bilo svježe ili kuvano

Četvrti dan
Neograničene količine kupus čorbe. Tri banane i neograničene količine nemasnog mlijeka ili jogurta

Peti dan
Neograničene količine kupus čorbe.
Paradajz, najviše šest komada srednje veličine; tokom dana popijte najmanje osam čaša vode da bi se organizam oslobodio toksina

Šesti dan
Neograničene količine kupus čorbe.Pola kilograma kuvane ili pečene govedine, piletine bez kožice ili ribe i neograničene količine zelenog povrća

Sedmi dan
Neograničene količine kupus čorbe. Integralni pirinač i povrće, nezaslađeni voćni sokovi, voda

Napomena:
Dijeta može imati dobre efekte, štaviše iznenađujuće dobre, a izgubljeni kilogrami se neće vratiti, sve dok se, i po prestanku dijete, pridržavate uslova zdrave ishrane. Znači, dijeta je tu da vam pomogne da dođete na željenu kilažu a za dalje ćete se morati pozabaviti sami, promjenom životnih i navika u ishrani.

Leave a Reply