Princes krofne

Moja omiljena poslastica.
princes-krafne_recepti_hrana_food_No_Limit_InfoPRIPREMA

Tijesto:

2,5 dcl vode
7 dkg maslaca
16 dkg brašna
4 jaja
1 vanilija šećer

Prokuhajte vodu, maslac i vanilija šećer. Skinite s vatre, u to miješajući mikserom dodajte brašno, vratite na šporet i nekoliko minuta kuhajte stalno miješajući na laganoj vatri.

Premjestite u drugu posudu i odmah dodajte jedno po jedno jaje stalno miješajući mikserom (svako jaje mora biti dobro umiješano prije nego stavite drugo). Smjesu stavite u špricu i pravite male hrpice na masnom papiru pazeći da pravite malo veći razmak jer će se tijesto podići i raširiti pri pečenju. Pecite na 220°C desetak minuta pa onda smanjite na 180°C i pecite još pola sata.

Savjet za tijesto: Pećnica mora biti vruća da bi se kuhano tijesto diglo i nikako ne otvarajte pola sata pećnicu jer bi tijesto splasnulo.

Krema:

½ lit mlijeka
6 žumanaca
3 vanilija šećera
12 dkg običnog šećera
10 dkg brašna
6 dkg gustina
2 žlice ruma ili marascina
2 dcl vrhnja za šlag

Mlijeko uzavrite. Na laganoj vatri (može i na pari, ali ovako je brže) dodajte smjesu od žumanca, brašna, gustina, šećera, vanilija šećera i malo mlijeka (samo toliko da smjesa bude tekuća) i kuhajte na laganoj vatri par minuta.

U ohlađenu kremu dodajte rum ili maraskino te umiješano vrhnje za šlag i s tim punite prerezane košarice od tijesta.

Savjet za kremu: Neko ko voli izraziti okus vanilije umjesto brašna može dodati i jedan vanilija puding (gustin nemojte preskočiti).

Leave a Reply