Izgubite suvišne kilograme uz svog ljubimca

Ako je jedna od vaših novogodišnjih odluka bila da izgubite koji kilogram, a uz to imate i psa, ovo je članak za vas.
dog_woman_vijesti_zdrav_zivot_kako_smrsati_No_Limit_Info
Psi su neverovatni motivatori, kada je reč o vežbanju. Evo nekoliko razloga zbog kojih bi vaš ljubimac trebalo da postane vaš partner u rekreaciji.

1. Neizmerna energija
Većini pasa potrebna je svakodnevna vežba. Čak i kad vlasnik misli da je završio svoj trening, pas će hteti još i tako motivisati vlasnika da nastavi još malo.

2. Pristaju na sve
Psi su spremni da učine gotovo sve što vlasnik od njih traži. Brza šetnja po parku sagoreće 250 kcal na sat, igra bacanja loptice 155 kcal, doterivanje psa 230 kcal. Tu je još mnogo načina kako možete vežbati sa psom. On će u svakom slučaju biti srećan.

3. Rutina
Jednom kad uspostavite rutinu vežbanja, pas nikada neće dopustiti da zaboravite da je vreme za zabavu. Takođe, ovo obavezno imajte na umu: nijedan pas ne shvata koncept vikenda. Ako vikendima volite duže da spavate, vreme vežbanja tokom nedelje prilagodite tako da ga ne menjate drastično subotom i nedeljom.

4. Povezivanje
Osim što na ovaj način i vi i pas vežbate i tako pazite na svoje zdravlje, veza između vas će ojačati, jer sada imate zajednički hobi.

5. Bez predrasuda
Njih nije briga kako ste obučeni ili kako ste radili trening. Možda vam je danas bio loš dan, ali vašem psu je važno samo to što ste tu uz njega.

Izvor: Nadlanu / index.hr

Leave a Reply