Gradovi u kojima je vrijeme savršeno tokom cijele godine

Ako se pitate da li postoje mjesta u kojima nije ni pretoplo ni prehladno, u kojima je vrijeme gotovo uvijek savršeno, odgovor je da! A koja su to mjesta?
summer_season_ljetna_sezona_turizam_tourism_putovanja_travel_photography_fotografija_No_Limit_InfoSan Diego, SAD
Ovo je školski primer savršene klime. Nikada prevruće i nikada prehladno, s minimalnom količinom jutarnje magle. Ako igde postoji savršena temperatura – onda je to definitivno ovde.

Malaga, Španija
I dok veoma malo turista uopšte zna da postoji ovaj raj na zemlji, oni znaju i da je klima ovde blagonaklona svojim stanovnicima. Malaga se nalazi na mediteranskoj obali i ima jednu od najblažih zima u Evropi. Zamislite koje su vam mogućnosti kada znate da je vreme uvek savršeno.

Kanarska ostrva
Dovoljno su blizu ekvatora da je uvek toplo, a imaju i more i stalni povetarac koji održava tu temperaturu u normalnim okvirima. Kanari su jedno od najlepših ostrva na svetu, i nisu dobili ime po kanarincima nego po – psima!

Sidnej, Australija
Sidnej ima u proseku 340 sunčanih dana na godini. Za ostalih 25 postoji mogućnost peščane oluje koja paralizuje grad. Ali neka vas to ne obeshrabri, Sidnej je grad koji će vas naterati da zaboravite na sve svoje brige. Pa gde ćete lepšu proslavu Nove godine od one na plaži!

Loja, Ekvador
Ovo je jedno od najsunčanijih mesta na svetu. Prosečna temperatura ovde se kreće u razmaku od samo dva stepena tokom cele godine. Loja je muzička prestonica Ekvadora, jer šta je bolja inspiracija od sunca?

El Paso, Teksas
Verovatno ste već čuli za ovo mesto, proslavila ga je salsa i kvalitetno povrće za ovaj veličanstveni sos. El Paso ima savršenu temperaturu i količinu padavina kako bi biljke bile zadovoljne. Pa ako su biljke zadovoljne, kako ne bi bili i stanovnici!

Oahu, Havaji
Havaji su mali raj SAD-a, no mnogi putnici na ova ostrva susreli su se više s kišom nego sa suncem. Havaji imaju kišno razdoblje i mnogo različitih mikroklima koje mogu da igraju ulogu u vremenskim promenama (ostrvo, planine, okean…). Oahu ima najbolji odnos kišnih i sunčanih dana, da bude na ovoj listi, pa ga je stvarno isplativo posetiti.

Izvor: Alo.rs

Leave a Reply